tag:blogger.com,1999:blog-1372739447422672037.post2179887015877617974..comments2023-10-06T18:26:38.468+08:00Comments on HomeKreation - Kitchen Corner: Lempeng Nasi (Rice Pancake)Unknownnoreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-1372739447422672037.post-713221358106301222012-04-22T15:45:14.395+08:002012-04-22T15:45:14.395+08:00lempeng2...wah sedapnya ni Kak Long...walaupon aka...lempeng2...wah sedapnya ni Kak Long...walaupon akak ckp xbpe nk mjadikan....xpe cuba lg...cehh pandai suruh org buat...sdri pon xbrani nk cuba...heheheQasey Honeyhttps://www.blogger.com/profile/15660698964880170957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1372739447422672037.post-65514936199662880382012-04-22T13:54:46.728+08:002012-04-22T13:54:46.728+08:00salam along
dah berapa hari anak ita merengek mint...salam along<br />dah berapa hari anak ita merengek minta dibuatkan lempeng.. terpandang juga lempeng nasi ni di dapur CMG berkenan juga nak mencuba<br /><br />tapi bila along cuba tak berapa menjadi.. adoii.. ni nak fikir balik lah ni mana silapnya.. mungkin juga kot beras siam ia berkanji sikit kan.. ita pon guna beras siam jugak .. tu yang tak tau lah nak cuba atau tidak.. atau kena cuba banyak kali baru jadi kot..Azlita Azizhttps://www.blogger.com/profile/01798936183196335451noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1372739447422672037.post-24917856197047916962012-04-22T13:41:18.681+08:002012-04-22T13:41:18.681+08:00hihihihi.... cian besanku.. kalau dekat dah suh da...hihihihi.... cian besanku.. kalau dekat dah suh darwish antokan sepinggan... hehehe... kalau ikut pengalaman kiter kan long.. samada buat cucur nasi@cengkodok yg ade nasi atau apa2 la resepi yg gune nasi, kandungan nasi jgn lebih dr tepung... biar terlebih tepung xpe.. itu yg membuatkan lempeng atau cengkodok melekat kat kuali dan lagi satu lembik! lagi satu penyebab ialah sukatan air.. air tak boleh byk sgt.. cukup takat blender boleh pusing.. pehtu br ejas2 masa ltk tepung tuh nak letak air byk mana. kadang kiter tak tambah air pon.. kalau buat lempeng nasi nih, tak leh cair macam buat lempeng biasa.. kene agak pekat.. tp jgn pekat kerana terlebey nasi plak nanti melekit, melekat serta lembik.. biar lebih tepung xpe..moralnyer, kene pepandai ejas la.. sbb kiter buat pon main agak2 ajer asalkan nasi tak terlebih.. hihi...hanahttps://www.blogger.com/profile/08772170840960123602noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1372739447422672037.post-78690169413953982672012-04-22T13:20:33.037+08:002012-04-22T13:20:33.037+08:00sedapnya cicah lempeng ngan kari perangat!sedapnya cicah lempeng ngan kari perangat!ummiaisyahhttps://www.blogger.com/profile/10953089667365454644noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1372739447422672037.post-67687541493874849262012-04-22T12:30:06.784+08:002012-04-22T12:30:06.784+08:00Salam Along.. kali pertama kalau x jadi .. kali ke...Salam Along.. kali pertama kalau x jadi .. kali ke dua mesti ok punya..apa pun dah nampak ok kat gambar tu..Nazrahhttps://www.blogger.com/profile/09432830250859650118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1372739447422672037.post-21345888055937242422012-04-22T11:45:42.347+08:002012-04-22T11:45:42.347+08:00salam along....huhu!!biasala, kita ni manusia x pe...salam along....huhu!!biasala, kita ni manusia x perfect. pepepun nampak gambor mcm cun melecun. buat lempeng tepung biasa je la dakrostina76https://www.blogger.com/profile/16735231335830544121noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1372739447422672037.post-48764258096695902452012-04-22T11:31:38.673+08:002012-04-22T11:31:38.673+08:00Salam cayang along! tunggu kita buat kari baru kit...Salam cayang along! tunggu kita buat kari baru kita kongsi pengalaman :D sbb belum buat lagi nii, lempeng2 mcm ni mmg sedap mkn ngan kari, ada lagi tak along? kita tumpang makan kat sini dulu :D takpe yg pecah2 tu bg ke kita, kita gaul2 ngan kari mesti sedap ehehehe..ijayujihttps://www.blogger.com/profile/01377224765123486261noreply@blogger.com