Reference

Sunday, October 25, 2009

Lamb Curry


 Dah lama tingin nak makan lamb, tapi kat Miri ni lamb import dia tak sah2 tulis halal so malas nak beli (orang Melayu lain ramai yang beli tapi kita jangan ikut orang, yakinkan diri sendiri dulu...). Kalau nak makan lamb, kena pergi Brunei beli. Ini pun hasil shopping dari Brunei kelmarin dan masak untuk makan tengahari tadi. Masak kari yang kaw2 & pedas... fush.. berpeluh makan, nak pulak ada sambal tempoyak tadi tu.... huhuhu... puas hati... hehehe.

Malas nak menaip resepi, masak macam kari biasa je tapi letak serai. Korek2 lah gobok kat sini dah ada respi kari.

Cury recipe was posted before (beef / chicken curry), just replace it with lamb. Adjust the consistency that you like by adding more / less coconut milk & more / less curry powder for hot / mild taste.

2 comments:

  1. Salam Along..

    Saya pun suka daging kambing tp..kalau dpt yg berbau tu kurang sikit.tp dah lama tak masak. Along dtg shopping di KB...sy baru sekali singgah KB...saja pusing2..nak kenal tempat.
    risau jugakkan kalau berat bb tak naik..Syakirah tak tahulah berapa berat..next week baru check up 4 bulan.tp bagus bb Liana nak mkn..wpun kali pertama cuba.moga berat Liana bertambah lepas ni...
    Syakirah maybe next month...5 bulan baru nak start bagi mkn.
    tat gulung tu sy guna acuan tekan senang...sekali tekan dpt 3-4 biji

    ReplyDelete

Please use OpenID if you do not have any account.
(Sila guna OpenID untuk tinggalkan komen anda jika tiada akaun Google)