For the sambal recipe, refer the earlier post here.
***************************************************************
BAHASA MALAYSIA VERSION
Ada sesiapa nak resipi dalam BM? Takda kot.... sambal tumis ikan bilis, semua org pandai buat kot.... Meh jamu mata jer lah ya... ni untuk org yg berselera kampung macam Along lah kan... bebudak susah sikit ler nak laku, dok selera makan pasta jer... susah betoi... dah majuk2 pagi ni tengok hidang ubikayu ni!
Salam Along..sedapnya lama kakr ros tak makan ubikayu.Susah nak dapat ubi yang elok untuik dimasak.Nak kena naik AA lagi le...
ReplyDeleteWsalam. Ubi ni Along beli kat makcik cleaner from office, dia tanam sendiri so good quality.
DeleteMet Siang kak Along, sini Melly yang bantu makan nya.. suka sekali apalagi di makan dengan sambal.. hehe
ReplyDeleteMemang best kalau makan berteman... nanti Along siapkan kopi nya ya...!
DeleteSeriously cant take my eyes from ur irresistible click,super tempting dish.
ReplyDeleteJust a simple dish but never dies off!
DeleteSelamat menjamu selera ;)
ReplyDeleteSalam along...semuga ceria hari nie. Sedap jika dapat bersarapan ubikayu dengan sambal nostalgia zaman kecik dulu...mak selalu rebus gini.
ReplyDeleteWsalam Noor cayang. Alhamdulillah, happy jer selepas bercuti panjang. Makanan ni memang makcik2 cam kita ni minat... bebudak zaman skrg ni jer yg tak pandai...
DeleteBiasalah kak.. Budak2 memang tak berapa suka. Tapi kalau hidang kat orang dewasa pasti tak tolak tepi punya.. :)
ReplyDeleteHeran juga ya... zaman berolak, selera org zaman skrg pun berolak juga...
Deletewaduh sama pulak makan petang...akak buat 2 versi satu rebus dan satu lagi goreng..
ReplyDeleteKalau di goreng lebih laku sebenar nya kalau bebudak kat rumah ni lah. Tapi dah di rebus, apa nak di kata....hehe
Deletearghh...grrrr....ubi kayu rebuih...adehh...sedappnyerrr....
ReplyDeleteMeh, meh kita dua makan ubi rebuih cicah sambai ikn bilih...besssst!
Delete