Reference

Tuesday, April 24, 2012

Lompang Labu

 Do not be deceived by the look..... this is a fail.... poor me....

BAHASA MALAYSIA VERSION
Hari ni balik kerja terus bergegas ke dapur.... dah lama teringin nak makan kuih kaswi labu. Beberapa hari lepas nampak Noorma buat Kuih Lompang Labu, cepat2 salin dan hari ni balik kerja awal sedikit sebab nak buat projek kuih ni. Selalu nya Along perhatikan resepi betul2 sebelum mencuba tapi kali ni terus jer cuba tanpa pikir panjang. Bila dah masak kuih ni.... alahai mak oi.... keras bukan main lagi walau pun masih hangat - potong dgn sudu pun tak putus.... kalah dodol pun tak keras camni. Bila belek2 semula resepi memang sukatan air nya sangat sedikit, cuma 1/2 cwn air berbanding 1 cwn tepung beras..... Noorma, tolong komen ya.... agak nya Noorma salah taip resepi nya kot..... Kali kedua minggu ni hampa dengan percubaan gagal selepas lempeng nasi.... rezeki Cik Pah lah lagi....

3 comments:

  1. salam, cuba guna resepi dr kak yatiememories insya Allah x mengecewakan. selamat mencuba.

    ReplyDelete
  2. Salam Along...terkeras? mcam mana tu ye?? maaf la kalo respi tu buat mood meng'kuih' along jatuh...

    jap...jap...tengok buku respi tu dulu.... resipi arwah makcik...

    cenggini...saya kukus dulu labu tu dan lecek..dan anggaran dalam 2 cawan ... ops...betullah...saya silap taip... bukan 1/2 cawan tapi dua cawan...

    sebenarnya, respi lompang ni takde sukatan betul2.. almaklum ler..orang kampung, semua pakai agak2 jer...

    adunan tu takde la cair macam lompang gula merah/pandan, sebab ada labu kukus... tapi kandungan tepung jangan lebih dari labu. Nanti keras.

    Sekali lagi....maaf, ampun......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam. Oooo alahai... patut lah keras.... takpalah Noorma kesalahan tu tak di sengajakan, Along tak marah.

      Delete

Please use OpenID if you do not have any account.
(Sila guna OpenID untuk tinggalkan komen anda jika tiada akaun Google)