Reference

Monday, December 31, 2012

Aiskrim Potong Kacang Durian (Stick Durian Ice-Cream)

 This is my last entry for 2012.... good-bye 2012 & welcome 2013! HAPPY NEW YEAR to all friends and viewers, may the year brings lots of successes to all of us! I may need to slow down in the coming year since Liana will be entering level 1 Pre-school. As with her three brothers, I will be spending more time doing homeworks with her. I do take this level seriously because it sets the foundation and motivation for her. I want her to enjoy learning and the activity gives her opportunity to spend time with me.

Sorry for another durian menu... I made this out of the leftover Bubur Kacang Durian the other day from here. Just pour into the mold & freeze it. Ready as soon as it get frozen... nyummy!

BAHASA MALAYSIA VERSION
Ini entri terakhir dari Along untuk tahun 2012. Sorry lah tak habis2 dgn entri durian - Along buat aiskrim ni dari lebihan Bubur Kacang Durian dari sini. Amat mudah nak buat nya... tuang ke dalam acuan & bekukan. Bila dah keras, boleh lah di makan.

Alhamdulillah, berlalu nya setahun lagi... terima-kasih buat semua atas sokongan anda ke atas blog yg seada nya ini. Selamat Tahun Baru 2013 buat semua! Semuga tahun yg akan datang ini dapat di tempuhi dengan kekuatan, kesihatan dan kejayaan. 

Kemungkinan Along akan slow-down sedikit pada 2013 ini untuk tumpukan lebih perhatian kepada Liana yg akan memasuki Level 1 Tadika. Along nak luangkan masa bersama2 dgn Liana buat homework dan belajar. Dulu dgn abang2 Liana pun sama, sekolah ni memang banyak homework setiap hari termasuk buku bacaan harian. Along amat pentingkan tahap ini walaupun hanya tahun permulaan kerana ini adalah asas dan juga motivasi penting untuk berjaya di masa hadapan. Semuga Liana akan enjoy belajar bersama mama!

Ice-cream mould


6 comments:

  1. sedapnya kalau dpt gigit aiskrim nih..

    ReplyDelete
  2. salam tahun baru Along....waa..masih lagi dengan rekaan duriannya..awesome!

    ReplyDelete
  3. Sedapnya aiskrim ada banyak kacang. Kat kedai susah nak cari ni. Senyum Sokmo

    ReplyDelete
  4. Salam along...hpy hew yr..2013 :-)
    Dap nya....kmk ria lebih bubur plh mek bingka...x tpikir nok mlh eskrim

    ReplyDelete
  5. Wow!wonderful recipe.I like it so much because i like sweets very much.




    food recipes

    ReplyDelete

Please use OpenID if you do not have any account.
(Sila guna OpenID untuk tinggalkan komen anda jika tiada akaun Google)