Petai at the top.... Ikan Liking at the bottom |
BAHASA MALAYSIA VERSION
Along nak perkenalkan satu lagi makanan asli dari Sarawak iaitu Ikan Liking. Ikan ni di perap dengan cili dan asam. Bila di goreng ia rangup sangat dan amat menyelerakan di hidangkan bersama bawang & cili goreng. Along hidangkan bersama Petai Goreng Bawang, aduh rasa cam tak boleh nak berhenti makan nasi malam tu sampai 3 pinggan Along bedal... ya rabbi jarang sangat Along makan lahap camtu.....hahahaa. Terima-kasih dua orang BFFs yg kasi buah-tangan petai dan Ikan Liking sewaktu berjumpa di Miri baru2 ni.
Nak gak ke resipi.... oklah, in case ada yg nak....
By: AlongRoz@HomeKreation
CARA2:
1. Goreng Ikan Liking dgn minyak secukup nya, sehingga garing.
2. Buang minyak yg telah di gunakan dan ganti dgn minyak yg baru.
3. Goreng pula hirisan bawang besar, cili padi & petai sehingga layu.
4. Hidangkan kesemua nya dgn hirisan limau jika suka.
No comments:
Post a Comment
Please use OpenID if you do not have any account.
(Sila guna OpenID untuk tinggalkan komen anda jika tiada akaun Google)