Search my Blog

Sunday, August 23, 2009

Lemak Pucuk Ubi (Tapioca Leaves in Spicy Broth)

Buka puasa lauk kampung memang sodap... tapi kali ni letak ayam instead of ikan bilis. Resipi biasa2 je...

In case anyone interested in the recipe in English, please shout.

BAHAN2:
Beberapa ketul kecil Ayam
Satu ikat Pucuk Ubi
- hiris2 kecil, tumbuk sedikit
2 biji Cili Hijau*
Cili Padi*
3 Ulas Bwg Merah*
(*tumbuk)
1/2 periuk Santan
1 keping Asam Gelugor
Garam

CARA2:
1. Masukkan kesemua nya ke dlm periuk.
Kacau sehingga menggelegak & daun ubi lembut.

2. Hidangkan dgn nasi.

1 comment:

  1. Ini pon memang sodap gak nie... lauk kampung memang forever best.hehee

    ReplyDelete

Please use OpenID if you do not have any account.
(Sila guna OpenID untuk tinggalkan komen anda jika tiada akaun Google)