By: Roz@HomeKreation
INGREDIENTS:
6 pieces Chicken Wing - each cut into two
2" Ginger*
1 tsp Black Pepper Corns* (* pounded)
2 tbsp Chili Paste
3 tbsp Oyster Sauce
3 tbsp Black Soya Sauce
1 tbsp Honey
Salt
METHOD:
1. Marinate chicken with all the ingredients for 15 minutes or longer.
2. Wrap with Pandan leaves & secure with tooth pick.
3. Deep fry until cooked.
***************************
Lauk kegemaran kat rumah ni...... sedap harum pandan & berperisa madu.... cuba lah, sedap buat ratah2 juga.
BAHAN2:
6 ketul Kepak Ayam - potong dua
2" Halia*
1 st Biji Lada Hitam* (* tumbuk)
2 sb Cili Mesin
6 ketul Kepak Ayam - potong dua
2" Halia*
1 st Biji Lada Hitam* (* tumbuk)
2 sb Cili Mesin
3 sb Sos Tiram
3 sb Kicap
1 sb Madu
Garam
3 sb Kicap
1 sb Madu
Garam
CARA2:
1. Perap ayam dgn kesemua bahan selama 15 minit atau lebih lama lebih sedap.
2. Balut dn daun pandan & semat dgn lidi.
3. Goreng dgn minyak dalam sehingga masak.
1. Perap ayam dgn kesemua bahan selama 15 minit atau lebih lama lebih sedap.
2. Balut dn daun pandan & semat dgn lidi.
3. Goreng dgn minyak dalam sehingga masak.
Salam.. Hi Kak Alongroz, no wonder Nur macam tercium bau harum semerbak ayam akak ni dari jauh.. Kenapa akak tak tayang je ayam tu.. nyorok pulak ye.. hehe
ReplyDeleteWsalam... saja nyorok2, tuuuu ada tayang cikit, cer intai...hehe
Deletealong..
ReplyDeletemas selalu beli jerk ayam pandan gini...
nanti2 nak try la resepi along ni....
masuk list...
Mas, cuba lah buat sendiri, tak susah pun cuma nak balut tu kena praktis sikit.
Deleteslaloo tgk tp xpenah rse..nak try laa...
ReplyDeleteShiann nya... ni kena cuba lah baru tau rasa nya camna.... sedap tau!
DeleteAsalamualaikum Along..lama dah kita tak merasa ayam berbalut pandan . Nice looking sedap dan wangi .
ReplyDeleteWsalam Noor cayang. Kalau berkenan cuba lah ya.
DeleteOmg,mouthwatering here, can imagine how tasty and flavourful this chicken will be.
ReplyDeletenie masa menggoreng tu harum jer 1 dapur.. sukanya... menu gini mmg sgt sedap...
ReplyDelete