Search my Blog

Tuesday, June 19, 2012

Birthday Cake & BBQ for Hubby

 Yesterday was my hubby's 50th birthday.... such a big and special milestone.... in few more years I'll be joining him into the 50's as well.... I thought the family should do something to celebrate this special number.... I took one day leave to buy him present and prepare something - the above cake and a family BBQ dinner....  We also plan to dine at a hotel next week for joint birthday celebration for three of us (including mine & AngahRuz's).

Can you guess what cake is it? Check out my next posting for the answer and also more photos of it. I don't think I made it beautifully but what matters it comes from my heart and hands..... my hubby appreciated it so much!
Birthday boy & his cake (sorry censored a bit...LOL)
BAHASA MALAYSIA VERSION
Kelmarin harijadi suami tersayang yg ke 50!! Angka yg sangat istimewa dan bermakna.... berbanyak syukur ke hadrat ilahi sebab suami Aong sihat sehingga umur ini. Semuga beliau terus sihat, panjang umur & di berkati Allah selalu & bahagia di samping kami sekeluarga.

Sempena hari itu, Along buatkan hubby kek harijadi bentuk hati sebagai tanda ikhlas kasih-sayang kami sekeluarga untuk nya. Walau pun comot, Along rasa sangat gembira dapat hadiahkan hubby kek dari hati & tangan Along sendiri..... Kekawan boleh teka tak kek apa tu.... tunggu entry seterusnya untuk lihat isi perut kek tu ya.....haha.

Juga ada makan2 malam ala BBQ..... Anak2 pun tumpang gembira berkelah di patio sambil main masak2. Alhamdulillah, selesai sudah satu tugas yg penting pada minggu ini....
BBQ Rosemary Chicken with Home-made Black Pepper Sauce

Beef & Barley Stew
Fresh Parsley Garlic Bread

18 comments:

  1. said happy birthday utk hubby Along! hehehe. Along..xmo laa jodohkan Faa ngan pokcik..hehe...Faa xnyanyi pon kat dapur..huhuhu

    ReplyDelete
  2. salam along...wahh best nyer ade kek besdy boy eh...selmt hrjd kpd en abg ktk lh ooo...semoga sentiasa sihat walafiat selalu....:)
    kek redvelvat ka...mcm ya jak diat kmk...hehe

    ReplyDelete
  3. Salam. Hi Kak Along.. Cantik benar rupa kek tu.. Bentuk love.. So romantic!!

    Beruntungnya suami akak dapat isteri yang pandai masak dan membuat kek.. Semoga Allah panjangkan usia suami akak dan Nur doakan kalian berdua beroleh kebahagiaan hingga ke syurga.. Amin.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah tentu kek red velvet.. Betul tak??

      Delete
  4. Slmt ulangthn buat papaLiana.red velvet kek kan Along buat ni....menarik kek love....

    ReplyDelete
  5. Salam along...happy belated birthday buat Hb Along...semuga sihat ceria bersama family tersayang. Lama lah kita tak masuk sini sbb line slow...lepas update terus je out.Along kita suka lah makan chicken Bbq tu ...sedap nanti along paste resepi sauce nyer nampak yummy.

    ReplyDelete
  6. Alamakk sumenya sedap-sedap. Bertuah cik abang dapat makan best2 mase harilahir! THee... My Latest Entry:
    JJCM: Chicken Rice Shop (Wangsa Maju)

    ReplyDelete
  7. Along,
    kalu teka betul, dapat hadiah tak... RED VELVET ya...

    HAppy Besday pd En Hubby ya.. semoga panjang umur & murah rezeki..

    ReplyDelete
  8. Me Too like to wish sihat dan berbahagia jua di samping isteri yg p andai masak dan tak lokek berkongsi ilmu

    ReplyDelete
  9. salam along,

    moga semuanya sihat2 hendaknya. happy birthday untuk suami along, semoga berbahagia dunia akhirat. emhhh.....saya dah agak mesti ramai teka red velvet kan sbb ada kaler merah dan putih gitu. betul tak along? hehehe

    stew tu nampak mcm sedap jer. mesti bagus untuk kesihatan kan sbb ada barli. :)

    ReplyDelete
  10. salam along..happy belated bthday buat hubby akk yer..semua masakan along myelerakan la..kecurrr zila kak:)

    ReplyDelete
  11. Kapal AA kak Ros terlambat sampai.Tapi tetap nak cakap kek tu cantik dan happy belated b-day untuk hubby along.Kalau dah bagi love sebesar kek tu..his love for you lagi le besarkan along???

    ReplyDelete
  12. Birthday wishes to ur Better half,yummy dishes.

    ReplyDelete
  13. Alongggg!!!..Cantik tau kek tu. Hb tentu bangga sbb kek tu wife dia yg buat...Ikhlas dr hati seorg istri..

    ReplyDelete
  14. Red Velvet tu Along....saya sukaaaa...cantikkk.

    ReplyDelete
  15. Kekawan Semua,
    Maceh sangat2 atas ucapan & doa utk hubby Along.... amen! Dia pun sonok bila Along kata ramai yg wish dia. Cayaaaang semua! xoxoxxo

    ReplyDelete
  16. Resepi velvet dh bg...tunggu resepi stew beef dg barley pulak...coming soon,diharapkan

    ReplyDelete
  17. Assalam Along, sori la Ummi terlambat kapal..still jgk nak ucapkan befday hb Along tuh...semoga dia sihat sentiasa dan bahagia bersama Along dan family.... Kemaiinn cantik kek dari isteri tercinta tu....hehe

    ReplyDelete

Please use OpenID if you do not have any account.
(Sila guna OpenID untuk tinggalkan komen anda jika tiada akaun Google)