Search my Blog

Sunday, May 25, 2014

Liana's 5th Birthday

 Alhamdulillah, my princess turned Five yesterday.... the day she has always been excitedly counting! This year she is clever enough to make a demand.... first she wanted a Tinkerbell Cake, second she wanted red dress matched with red shoes (which she picked herself when we were shopping in London) and of course a present which she excitedly helped herself at the biggest Toys R Us shop in New York.... got herself LalaLoopsy Mermaid and LaaDeeDaa dolls.....

We only managed to celebrate it today (her actual birth date was yesterday) because I couldn't manage to complete the cake yesterday. As usual,we had family photographing after the singing and cake cutting. We ordered pizzas as the mummy was too busy to cook. Right after the celebration, she can't wait for her evening shower to enjoy her LalaLoopsy shampooing fun! For sure Liana had a real exciting day!

Tinker Bell cake made with Pink Velvet Cake
BAHASA MALAYSIA VERSION
Alhamdulillah, Liana sudah pun mencapai usia LIMA tahun.... Semuga membesar menjadi anak yang solehah, taat pada Allah dan keluarga, rajin dan bersopan-santun, bijak-pandai, panjang umur dan sihat senantiasa..... aamiin....! 

Dengan izin Allah, dapat juga mama siapkan kek Tinkerbell yang Liana minta walau pun masih letih dan jet lag selepas balik dari USA & London. Tahun ni Liana dapat banyak hadiah.... dua anak patung, sepasang baju dari UsuRaz & Kak Wani, dino sponge dari AlongRiz. Abah pula nak belikan basikal baru tapi belum berkesempatan. Amboi, seronok amat Liana yang semakin bertambah manja dan meminta perhatian setiap waktu.

Gambar2 ni khas buat auntie2 yang tersayang semua.....


16 comments:

  1. what a cutie!
    happy birthday Liana
    xoxo

    ReplyDelete
  2. Happy Birthday sweetie pie Liana!!! You're 5 now??? See how years passing!!! Still remember the little baby...hehe.

    May you have a beautiful and blessed life ahead, darling. And the cake, what a gorgeous one there!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ so much Love! Not a perfect cake yet... but Liana was very happy!

      Delete
  3. happy birthday Liana, what a beautiful name. That cake is awesome !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Nammi. Liana's full name is mommy's & daddy's combined name!

      Delete
  4. Semakin comellll la Liana...Happy Birthday..
    Kek tu pon cantik...mesti mama yang buatkan.?

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ KakNita. heheee.... kek comot jer tu...

      Delete
  5. Assalamualaikum...Selamat Hari Ulangtahun buat anakanda along...smga lyana jdi anak yg soleh...amiin..cntikk keknya...kita xmampu nk deko2 kek mcm tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Maz cayang! Aamiin...Deco comot jer tu Maz... segan ler

      Delete
  6. Assalamualaikum.. Happy Belated Birthday buat Liana... Besar dah princess dan cantik sangat mcm bondanya... Kek tu nampak sedap sangat.. Terubat rindu auntie Nur.. Semoga Liana membesar menjadi anak yg solehah dan bijak.. Take care Kak Alongroz. Sori lama tak singgah.. busy sikit, now barulah boleh bercuti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Nur cayang. Maceh wish liana. Sama lah Along pun bz sangat selalu & tak dan nak bw. nanti we catch up one day!

      Delete
  7. Happy birthday untuk the sweet little girl..
    Sekejap dah besar dah lima tahun ya..
    Teringat auntie..5 years ago..bila mama liana went for a break..
    aunti baru start blogging...rupanya mama liana gave birth to you..
    Semuga Liana membesar dengan sihat dan menjadi anak yang baik serta soleha didunia & akhirat insyaallah...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Ayu fo the wish & doa. Yalah kan... makna nya dah lebih 5 tahun ler kita berblogging & bersahabat.... tak terasa pun kan...

      Delete
  8. semakin terserlah kejelitaan...selamat hari lahir liyana...

    ReplyDelete

Please use OpenID if you do not have any account.
(Sila guna OpenID untuk tinggalkan komen anda jika tiada akaun Google)