Search my Blog

Sunday, September 7, 2014

Menu Women Gathering

 Yesterday was really one fun day.... seronok gather dengan kawan2 facebook dan kawan2 karib.... Ada yang dah lama tak jumpa, lepas rindu berjumpa walaupun hanya sepetang rasa nya tak puas berbual. CikTie & sisHani tolong organise and ramai gak yang pot luck.... Terima-kasih semua nya yang hadir... susah2 jer bawa buah tangan walau pun Along dah kata tak payah tapi bawa juga.... banyak nya makanan kalah Hi Tea kat hotel....heheee.... alhamdulillah, murah rezeki. Kalau terkurang layan, jangan ada yg kecik hati pula ya... al-maklum takda maid, semua kena buat sorang2... sambil layan tetamu lari sana sini nak sediakan apa yg patut... Memang sonok sangat dapat gather & miss few friends yang tak dapat hadir.

Meh kita tengok menu hari tu....

Main table
Dessert table
1. Mee Belacan (sponsored by sis Hanifah @ Iera Kitchen):

2. Nasi Himpit & Kuah Kacang Ayam:

3. Rojak Buah with Homemade Petis:

4. Begedil (pot luck CikTie):

5. Assorted Sushi (potluck sisRohani):

6. Assorted Sarawak Cakes:

7. Kerabu Suun (potluck sisHanifah):

8. SnowCheese Tarts:

9. Pineapple Crumble Tarts:

10. Egg Tarts:

11. Kek Lumut Berkrim:

12. Chocolate Lava Cupcake (potluck CikMaria):

13. Tapai Pulut (served with Vanilla icecream):

14. Coctail Pudding (potluck CikTie):

15. Karipap Sardin (potluck sisMaSaly):

16. Pandan Cheese Pudding (potluck MakcikQ):

17. Local Fruits (potluck CikSuria & dikMala):

18. Sireh Sarawak (sponsored by sisHanifah):
Daun Sireh + Pinang + Ketumbar + Jintan Putih + Biji Kedaung

19. Minuman: Orange + Mango Punch; Kopi O; Earl Grey Tea

1 comment:

  1. Gastronomical Attack Cik Roz.
    5 * rating.

    Cik Tie

    ReplyDelete

Please use OpenID if you do not have any account.
(Sila guna OpenID untuk tinggalkan komen anda jika tiada akaun Google)