Along makan dengan serunding ayam yg buat hari tu.
Bila bungkusan di buka, ada pula balutan dgn daun pisang muda |
Rupa di dalam apabila kedua2 lapisan di buka |
(DUA BAHASA - ENGLISH n BAHASA MALAYSIA)
Sharing my recipes and those from various sources that I've tested in my kitchen... There are more than 1000 entries to browse through... Hope you will enjoy it as much as I do... Would love to hear your comments if you did try.
Bila bungkusan di buka, ada pula balutan dgn daun pisang muda |
Rupa di dalam apabila kedua2 lapisan di buka |
salam along….masa kat selangor dulu pernah makan juga nasi dakap ni. ini tradisi org jawa rasanya sbb kawan2 jawa yg selalu buat ni. lagi sedap kan compare tu normal nasi impit coz aroma daun pisang tu ada….
ReplyDeleteWsalam. Lagipun buat ni kukus jadi aroma daun mmg lekat.
DeleteAssalamualaikum...
ReplyDeletemmg sedap tu...dulu2 arwah mak akak selalu buat bila musim raya...tapi pulut + kelapa parut + garam lepas balut mcm tu...
Wsalam.
DeleteAlong belum pandai lagi nak buat ni sbb belum belajar cara balut dia tu.
kalau orang bugis panggil burasa...sedap..makan ngan lauk yang dimasak kering2 seperti rendang...
ReplyDeleteooo... ya ke.... bagus juga kongsi kat sini baru tau asal nya. TQ ya sudi jelaskan.
Delete