Search my Blog

Tuesday, May 24, 2011

Happy 2nd Birthday Liana

 To my sweetie and beloved daughter Liana, HAPPY BIRTHDAY...!!! Momma, Abah, Along, Angah & Usu love you so much and want to see you grow faster..... May Allah protect and bless you everyday and forever.

 This year I made Liana a barbie doll cake. Since Liana love fruits so much and she is refrained from chocolate, I decided to make Fresh Fruit Pound Cake. The decoration was mainly sugar paste and partly fondant. The barbie doll was specially express mailed by Acik Nani from KL. It is my very very first attempt in decorating a barbie doll cake and very satisfied with it.... something for Liana to look back and feel proud of her mum's effort... may not be the best but it came from the bottom of my heart.

Liana actually cut the cake two days ago on Sunday during the gathering I had in my house. See here the makan-makan occasion. Someone commented that Liana's doll on the cake grown bigger year after year (referring to last year cake which had much smaller doll - see here). Syukor, alhamdulillah, Liana has also grown bigger and so fast she is now two years old.

To all aunties out there, much love and hugs from Liana. Thank-you so much for always asking about Liana from time to time.

25 comments:

  1. Happy 2nd Birthday Liana.. Auntie Nur doakan Liana membesar dengan sihat, bijak dan jadi anak yg solehah. Jangan nakal2 tau..
    Kak Alongroz, panjangnya rambut Liana.. cute & comel sangat.. :)

    ReplyDelete
  2. Happy Birthday Liana,
    I love your hairstyle.
    Who is your hairstylist? she did a very good job :)

    ReplyDelete
  3. happy besday liana cayang..makin besar makin cun cam mama nyer..muaaahh!!

    ReplyDelete
  4. Happy birthday to Liana, adorable cutie pie..

    ReplyDelete
  5. Happy besday liana!!!!! lainnnyerrrrrr muker dia dah berambut panjang! makin sweetttt! ;-) ni auntie dtg niiiii sume sekali ada niii, nak makan kek cantek liana :D tp mcm syg pulak nk makan sbb cantek keknyer hihihi.... doa auntie semoga membesar dgn sihat n berjaya dunia akgirat insyaAllah amin!

    ReplyDelete
  6. happy bday Liana...semoga membesar dengan sihat...jadi anak yang pintar yg akan menjadi kebangaan mama ya:)..Along..kek tu sungguh cantik:)

    ReplyDelete
  7. Selamat Hari Jadi buat Liana yg comel nie...semoga sihat selalu dan menjadi anak yg cemerlang dlm kehidupan serta membanggakan ibubapa.

    ReplyDelete
  8. Happy 2nd birthday to Liana... semakin comel anak dara Along ni... geram tengok... meh untie rose nak cubit2 pipi tembam tu!

    psssttt.. jeles tengok deco kek yg cantik tu...

    ReplyDelete
  9. Selamat Hari Jadi Liana, dah 2 tahun ye.....

    ReplyDelete
  10. Happy birthday Liana, auntie doakan semoga panjang umur, murah rezeki dan menjadi anak yang solehah.

    ReplyDelete
  11. Happy 2nd birthday Liana!!
    cutenya Liana, rambut dah panjang ya..
    dah big girl lah dia ya..cantik cake yang momma buatkan tu..ada tinggalkan untuk auntie sikit tak?..hehe
    semuga membesar dengan sihat & menajdi anak yang yang cerdas, cergas & baik budi bicara..

    ReplyDelete
  12. Happy birthday...comelnya..

    ReplyDelete
  13. happy birthday liana.. alala comelnya anak dara neh...

    ReplyDelete
  14. Happy Birthday Liana...muaaaahhhhh 1000x dari auntie untuk Liana yg semakin cantik comel bergaya...secantik kek yg dibuat oleh mamanya tuh..Moga jadi anak yang solehah dan cemerlang di dunia dan akhirat..amiiinnn! Pandai sungguh dia bergaya...ngalahkan barbie doll tu dah ha...hehe..Along, cantik sekali keknya..! x tau nak kata apa daahhh..

    ReplyDelete
  15. Salam kak Roz,
    Cantiknya liana.... dah besar dia. Happy birthday,liana. Moga membesar dgn kuat dan sihat. Jadi anak yang soleh :))
    Kek barbie buat sendiri? Pandainya... :))

    ReplyDelete
  16. salam Along.."Selamat UlangTahun Liana"...semoga makin cute & comellll selalu!!

    ReplyDelete
  17. Happy Birthday Liana,you're so adorable...

    ReplyDelete
  18. Happy b-day liana.kek dgn tuan sama comel ya.Ni Mesti ikut cantik macam mak dia kan??

    ReplyDelete
  19. happy birthday liana cayangg!! semoga menjadi anak solehah dan membesar dgn sihat.. makin comel ler anak dara manis ni :)

    simpan kek utk achik nor sket ya... :)

    ReplyDelete
  20. To all Aunties,
    Hugs & kisses from Liana...xoxoxo. TQ for your wishes & doa.

    Wendy,
    The compliment goes to her momma who cut Liana's hair...hehehe. She's too young to sit still in a saloon.

    ReplyDelete
  21. Alahai Liana dah 2 tahun...cepatnya masa berlalu. comel sangat dengan keknya. Happy birthday to Liana.

    ReplyDelete
  22. oh liana cayanggg.... rindunyerrr ngan liana and mamalongg! dah 2 taun cayang bucuk bacin nih ghupernyer.... maapkan mamahana and darwish skluarga yg ketinggalan bas nak ucapkan epi besday buat anakanda liana.... mudah2an jadi anak yang solehah dan menjadi kebanggaan kluarga nak yer! we miss and luv u so muchhhhhhhhhhhhhh!!! mmuahh!!!

    ReplyDelete
  23. Happy Belated birthday Liana comel... keknya pun comel sgt.. :)

    ReplyDelete
  24. slmt hari lahir liana yg sgt comel...muahss!!
    kek tu pun secomel liana jg..lain drp yg lain sbb dlm dia ada kek buah! :)

    ReplyDelete
  25. Happy 2nd birthday Liana...Semoga menjadi anak yg solehah dan berjaya di dunia dan akhirat....muahhh...

    From Perth with love....Aunty Maz.

    P/s: K'Roz...I x caya this is yr first attempt...so impressive...cantiknya....rasa nak request satu for my birthday plaksss...hehehe

    ReplyDelete

Please use OpenID if you do not have any account.
(Sila guna OpenID untuk tinggalkan komen anda jika tiada akaun Google)