Search my Blog

Tuesday, November 1, 2011

Baked Chicken and Tomato Bread for Lunch

 This was our lunch in the last weekend when there was less appetite for rice.... My two boyz get thrilled for light lunch like this.
By: Roz@HomeKreation
It is so simple to prepare:
1. Wash potatoes & cut four. Prick with fork & place in a covered microwave safe glass container. 
Sprinkle with paprika, parsley, ground black pepper & onion salt. 
Microwave at High for 5 minutes.
2. Rub chicken pieces with salt & place in oven safe casserole.
Place carrots & onion on top.
Sprinkle with paprika, parsley, ground black pepper, onion salt & butter dollops.
Bake at 200C for 30 minutes.
Place the microwaved potato & continue baking for another 30 minutes.
3. Serve with Tomato Bread slices and mayonnaise sauce.
*************************************


BAHASA MALAYSIA VERSION
Di kala hujung minggu, kita org suka makan yg ringan2 sahaja waktu lunch, tak payah makan nasi. My two boys paling happy bila hidangkan menu macam ni.
Cara untuk menyediakan:
1. Basuh kentang & potong 4 tanpa di kupas kulit nya.
Cucuk2 dgn garfu & letak dlm mangkuk tahan panas.
Taburkan  paprika, parsley, sebuk lada hitam & onion salt.
2. Gaul ayam dgn garam & letakkan dlm bekas tahan panas.
Letakkan potongan karot & bwg besar.
Taburkan paprika, parsley, sebuk lada hitam, onion salt & butter.
Bakar pada suhu 200C selama 30 min.
Masukkan kentang tadi & bakar 30 min lagi.
3. Hidangkan dgn roti tomato & sos mayo.

9 comments:

  1. Roz sama la kat sini,anything western hilang sekelip mata je dari atas meja.

    ReplyDelete
  2. I LOVE simple dish like this...senang dan dapur tak kecah.

    ReplyDelete
  3. Assalam Along cayangggg...waaah yg simple2 camni mmg sesuaiii tuk kita yg bekerja kan...i liiikkee..boleh Ummi tumpang makan x ni? :)

    ReplyDelete
  4. haish..sedapnya nampak...suami sy pun suka sgt hidangan mcm ni...

    ReplyDelete
  5. menu yang menarik.. sedapnya.. simple tapi menyelerakan

    ReplyDelete
  6. PuanRos,
    Anak2 mmg suka tapi Along ni kalau 1 hari tak makan nasi takda tenaga terus....hehe

    Priya,
    You want some? hehe

    Kak Paty,
    Betul tu KakPaty, time tak rajin buat ni senang tak terus mengemas, tak payah berdiri lama2 kat dapur memasak - campak jer dlm oven.

    Ummi,
    Wsalam. Bila Ummi nak datang makan, habor jer nnt kita buatkan...hehe

    Sya,
    Kalau suami suka, sonang kerja lah kan... nak buat ni senang jer.

    Juwita,
    Kalau sudi, cubalah nanti ya Ita.

    ReplyDelete
  7. This sounds so easy and delicious, especially the tomato bread. Is there a recipe for the tomato bread? I can't find it in your post.

    ReplyDelete
  8. Alahai... terliur tengok... sedaaapnya.... nak juga cuba nnt nie.. mmg tergoda tgknya

    ReplyDelete

Please use OpenID if you do not have any account.
(Sila guna OpenID untuk tinggalkan komen anda jika tiada akaun Google)