Search my Blog

Monday, February 6, 2012

Batter Dispenser

 Showing off my new toy.... I've been eying this tool for so long - saw it at the kaya ball kiosk but have not found it sold until few days ago at the bakery shop. I was so lucky as only one unit available & straight away grabbed it without thinking. The price was RM85 but I paid only RM80.

It is very useful to dispense batter for making cup cakes, kaya ball or anything and therefore eliminate messy table top from spoon drips or having to use piping bag. Highly recommended and I think it worth the price considering how it helps a more efficient work and cleaner table top.
BAHASA MALAYSIA VERSION
Along nak share toy baru Along ni sebab dah lama Along cari baru ni terjumpa. Senang betul nak tuang adunan ke dlm acuan2 kecil tanpa comot2 tumpah. Tak payah lah nak guna sudu atau piping lagi selepas ni. Siap ada kaki utk letak, jadi takda lah kelam-kabut cam selalu tu.
Ni pula Along upload video untuk yg nak tengok camna dia berfungsi.
Showing below the video for those who requested to see how it functions.
video

25 comments:

  1. Replies
    1. Mmg bez sbb tu tayang kat semua....hehe

      Delete
  2. eh tak pernah jumpa toy ni..mesti nak cari ni along..kalau ada mesti terus grab punya..akak paling tak suka guna piping bag atau sudu utk di tuang ke acuan kecik2..tangan tak berapa nak seni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Anim cuba lah cari kat kedai bakery. Memang senang pakai ni. Kalau buat kaya ball tu, cair piping bag bila terkena acuan yg panas tu - boleh control byk mana nak bubuh pula.

      Delete
  3. Kena cari gak ni....memang senang keje kalau ada benda ni kan along

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat semenanjung mesti senang nak cari benda2 cam ni kot sbb kedai bakery byk kan.

      Delete
  4. sng la along.. tak da comot2 lagi.. klau saya ada ni.. sah2 lah bertambah lagi brg antik saya kt kabinet tu.. ni pun rasa nk melelong tupperware yg mcm2 rupa dlm tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... sama lah dgn Along ni.... byk brg antik tapi sayang semua nya... koleksi lah....hehe.

      Delete
  5. Hi,

    Can u pls show without the batter.....especially the inside. How does it work.... Just let it drip.?

    Serena in bkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Serena,
      It has a flow/drip control on top of the handle if you look carefully. Will try to show it.

      Delete
  6. macam iklan ferraro roche tu kan kak... tapi kalau ada toy ni memang senang nak masuk dalam acuan kecik2 tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ya ke... takda pula Along tengok iklan tu. Memang senang...

      Delete
  7. Wah best ada toy baru. Tak namapak lagi kat kedai bakery di Shah Alam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat sana mesti ada... harga pun sure lebih murah.

      Delete
  8. Bestnya. Harap2 boleh terserempak le ngan tool cam ni. Along nanti kalau jumpa lagi bagitau erk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok, kalau Along nampak lagi Along kasitau ya. Tapi beli kat Swk lebih mahal dari harga kat Smnjg, nak pos lagi...rugi lak.

      Delete
  9. Morning kak along.. congrat kak ada new toy.. :D

    ReplyDelete
  10. Salam Kak Roz..pernah nampak ni kat kedai barang2 baking, saya fikir utk tuang choc ke dlm acuannya ajeeee, bagussss gak idea utk tuang adunan ni...nak rembat gaklah satu, senang tak payah susah2 guna piping bag lagi kannnnnn....

    ReplyDelete
  11. Pestime CM tgk, lawa pun yea...nampak mudah digunakan pun yea juga...

    ReplyDelete
  12. best ni along.tak pernah jumpe lagi kat penang ni

    ReplyDelete
  13. Salam Along
    I see that you have a new baking toy! Looks fun! Boleh buka kedai jual bahulu ni.. :)

    ReplyDelete
  14. kite nk jugakkk.... sape tau mna2 suplier..inform yea... tq.. 0136241284

    ReplyDelete

Please use OpenID if you do not have any account.
(Sila guna OpenID untuk tinggalkan komen anda jika tiada akaun Google)