It is super soft and tastes nice, just the way I like it. Most of all, it is so easy to make, just dump all ingredients and stir one go. All preparation and cooking can be ready in less than one hour.
BAHASA MALAYSIA VERSION
Kalau anda nakkan apam yg lembut gebu dan tentu nya sedap, cuba lah resepi ni! Mudah sangat nak buat nya dan gerenti boleh jadi. Emak kawan Along terus jer minta resepi bila Along bawakan ke rumah nya minggu lepas. Liana pun suka kuih ni. Kalori nya pon rendah, sesuai untuk sarapan atau minum2 petang.
Naik kembang senget2 lak.... |
Liana's pot luck to school |
By: AlongRoz@HomeKreation
Source: Mas@Duniaku, original by MyR_Alma
Resipi di taip semula utk mudah rujuk sendiri
Bilangan: ~20 bj
BAHAN2:
1 cwn Tepung Gandum
1/2 cwn Gula
1/2 cwn Susu Pekat
1/2 cwn Minyak
1/2 cwn Air
1 bj Telur
1/2 st Soda Bic
2 sb Serbuk Koko
CARA2:
1. Panaskan pengukus yang berisi air hingga mendidih.
2. Campurkan kesemua bahan2 di dalam mangkuk dengan senduk/whisker.
3. Tuangkan ke dalam acuan lompang dan kukus hingga masak lebih kurang 10 - 15 minit.
Macam senang jek. Might just try this soon, since all ingredients mmg ada pun. Thanks!
ReplyDeletePlease do... would love to hear your feedback on the outcome.
DeleteAs salam along ...
ReplyDeletemanpak gebus dan lembut apom tu..dapat sebijik pon jd la..hihi
Wsalam Kak Nita. Sebiji mana cukup... kena buat ler baru puas makan....hehe
Delete