Search my Blog

Tuesday, March 10, 2009

Oreo Layered Cake

My youngest sister & family moved to KK, Sabah last year & coming to visit me for the very first time this weekend. She ordered me to make for her any delicious layered cake.... as she is my "adik manja" and my bro-in-law who always "bodek" me, of course I will oblige.

This cake is very popular in Miri. I've got the recipe from a friend but I have not got her permission to publish the recipe. Enjoy the photos in the meantime.

8 comments:

  1. kek lapis lahhhh..k.ct suka sgt2 tapi nak buat stok butter dah abis.nak kuar badan x mengizinkan..bak separuh bg k.ct Alongggg!

    ReplyDelete
  2. along, nak potong tu biskut tu tak keras ke?nampak along potong cam elok jek...dah kene bako/kukus biskut tu jadi lembut ye???habaq mai sat... :)

    ReplyDelete
  3. CT Delima,
    Cian nya adikku yg sorang ni demam...ok2, nanti kita masuk list dulu...hehehe.

    Fiza,
    Biskut tu masih rangup lepas bakar tp ok bila potong takde masalah, tak keras sangat pun.

    ReplyDelete
  4. Whoa...memang rajin ler along..lela sekali jerk wat kek lapis, pastu rasa cam tobat tk buat lagi, hehehehe, teruk,kan? ada gak perangai cenggini..malas teramat, nak nak time nak nunggu masak tu, lela cukup kagum kalau kekawan rajin wat kek lapis ni, nak nak cam kak dayang tu, mmg rajin ler..well done utk along..hehehhe

    ReplyDelete
  5. You do not continue already the embroidery your blog?

    ReplyDelete
  6. salam along...kamu ambil tempahan ke?kalau ambil kamu jual berapa?

    ReplyDelete
  7. salam dari utara... wahhhhhhhh,,,,,,
    cantik sungguh layer cake saudari
    tengtu sedap apa flavour nya.
    ohhh ya datanglah ke blog baru saya nie.ada entry yg terbaru sya kemukakan...selamat kembali yer???????.

    ReplyDelete
  8. Hi

    I cannot help but marvel at the beautiful cake you have made. Thank you for making my day.

    Cheers
    Olivia

    ReplyDelete

Please use OpenID if you do not have any account.
(Sila guna OpenID untuk tinggalkan komen anda jika tiada akaun Google)