Search my Blog

Sunday, January 6, 2013

Dischi Volanti in Fresh Mushroom Sauce

 Sharing our breakfast this morning.... despite not feeling too much into cooking since AngahRuz left home but gotta to go on for the sake of the rest in the house. I bought the pasta quite sometime already and time to put it to disposal. Nice shape which tastes smooth when chewed and just nice size for a bite. It goes well with fresh mushroom sauce.

For recipe, refer here but I purposely made the sauce thinner this time.
BAHASA MALAYSIA VERSION
Buat untuk sarapan pagi ni.... mood nak beria2 masak kurang sikit selepas AngahRuz takda, selalu nya dia yg beria2 enjoy apa yg mama dia masak... tapi Along masak jugalah, kesian pula kat UsuRaz. Pasta ni pun Along beli dah lama dok dalam gobok tu. Sedap pasta Dischi Volanti ni sebab saiz nya yg sedang elok untuk suap masuk mulut dan bentuk bulat senang nak kunyah. Di gandingkan dengan sos cendawan memang sedap sangat. Hubby & UsuRaz kata sedap tapi masing2 cuma makan sepinggan... memang mood kurang bila tak cukup ahli keluarga... dulu waktu memula AlongRiz keluar rumah pun sama camni. Along cuma berharap mereka berdua pandai jaga diri ditempat orang.

Resepi boleh tengok di sini tapi kali ni Along sengaja buat kuah nya cair sedikit untuk hirup2.



3 comments:

  1. wow..berbelit lidah nak sebut...

    ReplyDelete
  2. ooooo...pasta rupanya..ingatkan resepi dari afrika tadi...hahaha

    ReplyDelete
  3. along.....hehe anak noor cakap pasta tu cute macam snail tapi memang cute pun.

    ReplyDelete

Please use OpenID if you do not have any account.
(Sila guna OpenID untuk tinggalkan komen anda jika tiada akaun Google)