Search my Blog

Tuesday, June 4, 2013

Pulut Panggang (Grilled Glutinous Rice Roll) (Again)

 There was some leftover steamed glutinous rice from the gathering the other day and I rolled it into this delicious rolls filled with Shrimp Serunding.... the aroma from the grilled banana leaves is really seducing!

For full recipe, refer to earlier posting here.

BAHASA MALAYSIA VERSION
Kalau anda ada lebihan pulut kukus, boleh lah buat pulut panggang. Senang jer nak buat ni sebab semua bahan dah ada sedia.... daun pisang amik kat pokok belakang rumah, inti Serunding Udang pun dah siap ada... apa lagi gulung2 & bakar jer dah siap! Ni adalah antara kuih kegemaran Along & hubby pun sama. Kenyang gak sarapan dengan kuih ni dan Along simpan seketul untuk sahur pada malam nya kerana nak puasa qado keesukan hari nya.

Untuk resipi yang sepenuh nya, boleh lihat kat entri yg lepas di sini. Pulut panggang ni bentuk nya cantik bulat selinder, ni cara MIL yg ajarkan.
Sedia untuk di panggang

Pulut yg rangup wangi di panggang... sedaaaap!

Sedap nya letak inti banyak2 sikit.....

5 comments:

  1. Makan panasx2 best...:-)
    Bahan semua ada nang senang keja owww..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum...Ni antara menu sarapan pagi kegemaran

    ReplyDelete

Please use OpenID if you do not have any account.
(Sila guna OpenID untuk tinggalkan komen anda jika tiada akaun Google)